Art@Karisma 2nd Show -taidenäyttely

Lauri Rajamaki Adventures on Earth 2 – 175 x 140 cm
Art@Karisma 2nd Show -taidenäyttely

Avajaiset: 6.6.2020, klo. 14.

Aukioloajat kauppakeskuksen mukaan ja lisätiedot muutoksiin netissä. Näyttely on samassa tilassa kuin viimeksi. 2 krs. Entinen Kirjakauppa.fi. Liiketila 386 m2.

Näyttelyssä esillä taidemaalauksia ja veistoksia jotka ovat myytävänä.

Avoinna 6.6. – 31.7.2020.

Taiteilijoista infoa:

Minna Alanko: 

Al Jourgensenin poni

Koko juttu sai alkunsa jostain random kalloista ja Ministryn kuuntelemisesta. Mustia maaleja sekä kahvia oli, millä pääsee poikkeuksetta oivalliseen tunnelmaan, ja rahat lopussa, joten soturina kohti roskiksia materiaalia hakemaan. Paperia on kiva repiä ja sotkea. Poni vietti vuoden lattiamattona päätyäkseen käsiteltynä toiseksi vuodeksi kattoon, koska asiat on hyvä tehdä huolella monesta eri vinkkelistä. Näyttelyssä se on potentiaalisesti maalaus, joka on aina kesken.

Topi Juntunen

”Tummasävyiset maalaukseni käsittelevät ihmisen ja ympäristön suhdetta. Lähtökohtana työskentelylleni on usein affektiivinen kehollinen kokemus tai tuntu jonka pyrin välittämään maalauksen keinoin.”

Kirsi Karppinen

Kirsi Karppinen (s.1985) on lahtelaistunut varsinais-suomalainen kuvataiteilija, Lahden Taideinstituutin kasvatti, joka enimmäkseen maalaa öljyväreillä sekä piirtää. Oman taiteellisen työskentelynsä lisäksi Kirsi toimii säännöllisen epäsäännöllisesti kuvataideopettajana lapsille ja aikuisille, tekee tilaustöitä ja kuvituksia sekä järjestää ja ohjaa erilaisia työpajoja. Karppinen on toiminut myös yhteisöntaiteilijana useissa eri taidetta kasvatus- ja sote- alaan fuusioivissa projekteissa. Viimeisin työpaikka hänellä oli Kauno ry:n ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän Vuoksi -kumppanuushankkeessa, jossa Kirsi toimi Päijät-Hämeen keskussairaalan psykiatrisen osaston yhteisöntaiteilijana. Karppisen sydäntä lähellä on myös yhdistystoiminta; varsinkin Lahden Taiteilijaseura, jonka puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2016 alkaen. Tulevaisuudessa Kirsi haluaisi perehtyä myös kuvanveistoon. Kirsi Karppiselta on viimeksi ollut Lahdessa ja Hyvinkäälle esillä kissamaalauksia. Karisman näyttelyssä olevat teokset ovat vanhempaa tuotantoa. Lisää Kirsin teoksia löytyy myös Lahden Taidelainaamosta ja netistä.

Kalle Laitinen

Kalle Laitinen (s. 1975) on kuvataiteilija joka on kiinnostunut henkisen kokemuksen ja tunteiden syvyyksien tuomisesta kankaalle abstraktin taiteen keinoin. Laitinen on koulutukseltaan kuvataiteilija (AMK) ja opiskellut kuvataiteita Tampereen ammattikorkeakoulussa, Lahden Muotoiluinstituutissa ja School Of Art Glasgowissa.

Minua kiinnostaa paluu sisäisen kokemuksen malliin jossa tunteilla on merkittävin osuus, kanavoituen teknisen osaamisen ja reagoimiseen sattumanvaraisuuden kautta. Haluan ikäänkuin pysäyttää ajan arkisen kiireen ja kaaoksen keskellä, keskittyen mielen omituisiin maisemiin. Maalausteni sisältönä on elämä, ihminen tunteineen sinänsä vastareaktiona kaupallisuudelle ja kyynisyydelle. 

Sami Leutola 

Sami Leutola on lahtelainen kuvanveistäjä ja kuvataiteilija. Taiteellisessa työssään Leutola keskittyy kokeelliseen nykykuvanveistoon tutkien erilaisten materiaalien ja tekniikoiden hyödyntämistä teoksissaan.

Tiina Liinamaa

Esittely: ART@Karisman näyttelyyn kesä 2020 töiden esittely

Tiina Liinamaan veistoksia: Tähän näyttelyyn olen koonnut kokoelman teoksia ulko-ja sisätiloihin, terasseille ja puutarhoihin. Esillä on monipuolista veistomateriaalien käyttöä. Mukana on luontoaiheisia isompia töitäni ja pienempiä kuvaten Ihmisen elämän kirjoa ja luonnon ihmeitä.Minua kiinnostaa liikkeen kuvaaminen ja tapahtumien sieppaaminen veistokseksi. Aiheena töissäni minulla on elämän eri tilanteet ja seisahtunut hetki. Ensin on kohde ja sen jälkeen veistomateriaalin valinta. Mukana on pronssijauhe-, paperimassa-, ja betoni-, puu-, keramiikkaveistoksia. 

Nelli Penna

Nelli Penna TaM on taidemaalari ja yhteisöntaiteilija. Nellin isokokoiset tempera/öljyväri maalaukset ovat näkymiä arkisesta ympäristöstä. Teokset ovat usein syntyneet intuitiivisesta kiinnostuksesta johonkin näkymään, jonka jälkeen ne rakentuvat ja muokkaantuvat maalausprosessissa omaan muotoonsa. Nellille maalaaminen on maailman ymmärtämistä, sen jäsentämistä ja filosofista pohdintaa olemassaolosta

Lauri Rajamäki

Näyttelyssä on osa teossarjastani ”Adventures on Earth” joka sai lähtönsä E.T. Extra Terrestrial-soundtrackin kuuntelusta ja samalla ajatuksistani ihmisen koettelemuksista maan päällisellä matkalla. Maalauksien värit ja muodot kuvastavat ihmisen matkaa, vastauksien etsimistä ja kasvua.

Harry Salmi

Tavoitteeni on luoda sisällöllistä jännitettä teoksiin värivalinnoilla ja kuvakerronnalla sekä valinnoilla mitä esitän. Työni pyrkii herättämään tunteita käyttämällä monimuotoista sekatekniikka ilmaisua. Otan teoksilla kantaa maapallon tilanteeseen koskien uhanalaisia eläimiä. Jotain on tehtävä. Minua kiinnostaa villieläimissä niiden ainutlaatuisuus ja ominaisuudet, kuten esim. norsujen pitkä muisti ja kyky havainnoida uhkat sekä delfiinien kaikuluotainkyky. Esitän voimaannuttavat teokset rohkealla tavalla. Tämä on mahdollisuus vaikuttaa asiaan taiteen keinoin urbaanissa ympäristössä.

Lila Vainikka

Käsittelen työskentelyssäni läsnäolon teemaa. Maalaukseni viittaavat usein muutokseen ja liikkeeseen. Maalausteni taustalla on olemisen kokemuksesta kommunikoimisen tarve.